team-3373638_1920

Népes gólyaévfolyammal indul a következő tanév az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán

2019 szeptemberében közel 120 elsőéves gyógyszerészhallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán (SZTE GYTK) a magyar nyelvű képzés keretében.

A gyógyszerészi hivatás piacképessége miatt a gyógyszerészképzés iránt országosan nagy az érdeklődés, ami erősen érezhető a szegedi kar esetén. Az elmúlt éveket tekintve növekvő számban jelentkeznek az SZTE GYTK-ra, ami a felvételi ponthatár emelkedésében (a tavalyi évhez képest 4 pontos emelkedés), illetve a jelentkezők számának változásában is lemérhető. Tavalyhoz képest, a ponthatár emelkedése ellenére 30%-kal emelkedett az államilag finanszírozott képzésben részt vevők száma.

Szegeden nagy hagyománya van az angol nyelvű gyógyszerészképzésnek is. Az idegen nyelvű évfolyamok hallgatóinak összetétele igen sokszínű, Európán kívülről is sokan érkeznek Szegedre tanulni. Az Erasmus ösztöndíjrendszernek köszönhetően az EU tagállamok hallgatói is nagy számban tanulnak Szegeden. Az angol nyelvű kurzusok egy része a magyar hallgatók számára is felvehető, ami a szaknyelvi fejlődés szempontjából nyújt egyedülálló lehetőséget.

 

Sok sikert, kellemes egyetemi éveket kívánunk minden szegedi gyógyszerészgólyának!

Hírek

 Hírek RSS

DSC_5341

2018. november végén vette át aranydiplomáját a Szegedi Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének professor emeritája, dr. Pintyéné dr. Hódi Klára. A Professzor Asszony sikerekben gazdag pályája – kis kitérővel – Karunkon kezdődött és itt teljesedett ki. Vele beszélgettünk az ünnepi alkalomból szakmáról, karrierről, emberségről.