CPH_kituntetesek

Az MGYT magas rangú kitüntetést adományozott Hohmann Juditnak, Csóka Ildikónak és Bodó Gabrielleának

A hazai gyógyszerésztudomány és -közélet legjelentősebb rendezvénye a Congressus Pharmaceuticus Hungaricus (CPH). A CPH XVI. megrendezésére 2020. szeptember 10-12. között került sor, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) online szervezésében.

A megnyitó fénypontja a Társaság legmagasabb presztízsű kitüntetéseinek átadása volt. A kitüntetettek között örömmel köszöntjük szegedi kollégáinkat, akiknek szívből gratulálunk, jó egészséget és további sikeres munkát kívánunnk.


200px-Hohmann_Judit


A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Elnöksége nemzetközileg is kiemelkedő, alkalmazott gyógyszerészeti kutatási tevékenységért Nikolics Károly Emlékérem kitüntetést adományozott Hohmann Judit professzor asszonynak.

Hohmann Judit 1979 óta tagja a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságnak. 1997 és 2004 között az MGYT Gyógynövény Szakosztály vezetőségi tagja és titkára, majd a szakosztály elnöke volt. Mind titkári, mind elnöki minőségében számos nagysikerű konferenciát és szakmai rendezvényt szervezett. Hohmann Juditot 2019-ben az MTA levelező tagjává választották. Eddigi munkásságát többek között Széchenyi Professzori Ösztöndíjjal, Mestertanári oklevéllel, Akadémiai Díjjal, az MGYT részéről pedig Szebellédy László Emlékérem kitüntetéssel ismerték el.


Csoka


A Küttel Dezső Emlékérem kitüntetést a gyógyszerészet gyakorlati területein kifejtett kiemelkedő tevékenységért a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Elnöksége dr. Csóka Ildikónak adományozta.

Csóka Ildikó több cikluson át az MGYT elnökségének tagjaként, továbbképzési titkárként tevékenykedett. A sikeres továbbképzések szervezése mellett számos egyéb módon is jelentősen hozzájárult, segítette az elnökség munkáját. Részt vett több nemzetközi konferenciánk megszervezésében és sikeres lebonyolításában. A Társaság delegáltja a Nemzetközi Gyógyszerészeti Szövetségben, a FIP-ben. A FIP kezdeményezése a Gyógyszerészek Világnapjának megünneplése szeptember 25-én. Ennek hazai adaptálását Csóka Ildikó javaslatára határozta el az Elnökség.


Bodo


A Kempler Kurt Emlékérem kitüntetést a gyakorló gyógyszerészi tevékenységet népszerűsítő kiemelkedő munkásság elismeréseként a Társaság elnöksége dr. Bodó Gabriellának adományozta.

Dr. Bodó Gabriella 2013-tól az MGYT Kórházi Gyógyszerészeti Szervezet Vezetőségi tagja és a Parenterális munkacsoport vezetője. 2016-tól az Egészségügyi Szakmai Kollégium Kórházi-Klinikai Gyógyszerészeti Tagozat tagjaként is tevékenykedik. Számos előadást tartott kórházi gyógyszerészeti kongresszusokon és továbbképzéseken. Jelentős szerepet vállalt, többek között, a 2019-ben megrendezett Szegedi Szakmai Napok szervezésében. Gyakorló gyógyszerészi tevékenységet népszerűsítő kiemelkedő munkássága elismeréseként a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Elnöksége Bodó Gabriellát Kempler Kurt Emlékéremmel tüntette ki.


A híranyagot összeállította:

Dr. Révész Piroska

MGYT tudományos alelnök