sep_oldal

Külföldi nyári gyakorlat – hallgatói élménybeszámolók

Október 2-án megrendezésre került a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete (HuPSA) szervezésében a külföldi nyári gyakorlatról (SEP – Student Exchange Programme) szóló tájékoztatót követő hallgatói élménybeszámoló.

Gyógyszerészhallgatóink elmesélték élményeiket és tapasztalataikat a világ minden tájáról: Taiwan, Ciprus, Spanyolország, Tunézia, Lengyelország, Észtország, Szerbia. Az előadás iránt nagy érdeklődést mutattak hallgatóink, és minden bizonnyal hasznos információkkal, illetve tanácsokkal gazdagodtak.


Kedves Gyógyszerészhallgatók!

Érdekelnek a tanuláson túli lehetőségek is az egyetemen már hallgatóként is? Érdekel az ipar? Külföld? Konferenciák? Tanulmányi versenyek? Társegyetemeken szerezhető ismeretségek?

Akkor Téged vár a HuPSA!

A HuPSA, azaz a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete nagy múltra tekint vissza. Hosszú évek óta dolgozik azon, hogy a gyógyszerészhallgatók látókörét bővítse. Mindezt különféle szakmai és közösségi programokkal. Na de lássuk részletesebben!


Workshopok, trainingek

HuPSA tagként minden évben több alkalommal vehetsz részt különféle szakmai műhelyeken, ahol vezető szakemberek által hallhatsz a gyógyszerészdiploma által nyújtott lehetőségekről, és különféle trainingeken kipróbálhatod magad, vagy egyszerűen nézőként szerezhetsz tapasztalatot.


SEP - Student Exchange Programme

Avagy külföldi cseregyakorlat. A magyar gyógyszerészképzés követelményrendszere sajnos nem teszi lehetővé, hogy évismétlés nélkül kimehess pár hónapra, vagy szemeszterre külföldre, hogy ott folytasd tanulmányaidat. Azonban a kötelező nyári gyakorlatok kivételt képeznek ez alól. Eljuthatsz a világ bármely országába, mindenhová van kontaktunk. A külföldön töltött nyári gyakorlat során nem csak életre szóló élményekkel gazdagodhatsz, hanem az adott ország kultúráját és szakmai fortélyait is megismerheted. Ne habozz, légy HuPSA tag, és tanulva fedezd fel a világot! A programban CP, azaz Contact Personként is részt vehetsz, segíthetsz Magyarországra érkező külföldi hallgatóknak, hogy jól érezzék magukat a hazánkban töltött gyakorlatuk során.


Twinnet

Időnként lehetőséged nyílik részt venni egy egyhetes programon külföldön, ahol HuPSA-sokkal különféle konferenciaelőadásokat hallgathattok meg, és közösen felfedezhetitek az adott várost, országot, mindezt szakmai kereteken belül.


Gyárlátogatások

Richter, Egis, GSK, Béres, Teva, és még lehetne sorolni azon nagy- és kisipari vállalatok listáját, melyek tárt kapukkal várják az érdeklődő HuPSA-sok csoportját. Betekintést nyerhetsz a kutatásba, fejlesztésbe, gyártásba, valamint az ezek mögött rejlő millió papírmunkába. Testközelből szemlélheted meg, ahogyan egy anyagból életet mentő gyógyszer készül. Jöjj el, ismerkedj meg a fogadó gyári személyzettel, hogyha vannak ipari ambicióid!


OGyT - Gyógyszerészhallgatók Országos Találkozója

Áteveztünk a szakma kicsit kulturálisabb oldalára. Az OGyT minden évben váltakozva a négy magyarországi képzőhely egyikén kerül megrendezésre. A hétvége keretein belül nappal lehetőséged nyílik előadásokra, workshopokra beülni, este pedig megismerkedhetsz a társegyetemek hallgatóival. Az OGyT estéi mindig az év legnagyobb gyógyszerészbulijai. Ne hagyd ki!


Az Év Gyógyszerészhallgatója verseny

Minden évben a négy magyarországi képzőhely negyed- és ötödéves gyógyszerészhallgatói összemérhetik tudásukat a gyógyszerészi gondozás és betegtanácsadás terén. Budapesten a szakma legkiválóbbjai zsűrizik a hallgatók tanácsadási képességét, majd a győztesnek egy évre odaítélik az Év Gyógyszerészhallgatója címet. Tedd próbára magad Te is, légy te az Év Gyógyszerészhallgatója!


Tarts velünk, és légy egy profi szakmai közösség része!

ELSŐSÖKNEK A TAGSÁG INGYENES!

A HuPSA-n túl tagja lehetsz az EPSA-nak és az IPSF-nek is. Ezen európai és nemzetközi szervezetek kongresszusain is részt vehetsz, hasznos többlettudásra tehetsz szert, miközben bejárod a világot.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, keresd bizalommal a HuPSA szegedi csapatát, keresd őket Facebookon (HuPSA Szeged), valamint keresd az egyesület központi oldalát is (HuPSA Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete)!

Virág Kinga - szegedi alelnök

Sipos Bence - szegedi logisztika koordinátor

Soltész János Zsolt - szegedi marketing koordinátor

 

Szerző: Barna Ferenc

HuPSA országos marketing koordinátor

Hírek

 Hírek RSS

DSC_0672j

2019. november 18-án 4 magyar és 3 angol nyelvű képzésben részesült hallgató kapta meg doktori diplomáját