IMG_20190912_104016

Ismeretterjesztő gyógyszerészhallgatók

Három hallgatót díjaztak a „Tudomány közérthetően” pályázat eredményhirdetésén

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kara cikkíró pályázatot hirdetett egyetemi és PhD hallgatók számára „Tudomány közérthetően” címmel. A pályázat célja az volt, hogy új, gyógynövényekkel és természetes vegyületekkel kapcsolatos, elsősorban farmakognóziai ismereteket tegyen elérhetővé és közérthetővé. Ezen túl további cél volt, hogy a hallgatók és PhD hallgatók képességeit fejlesszük annak érdekében, hogy képesek legyenek a közérdeklődésre számot tartó új kutatási eredményeket a nagyközönség számára is érthető módon összefoglalni és közzétenni.

A pályázatra három gyógyszerészhallgató nevezett, akik közérthető és érdekes cikkekben foglaltak össze három új tudományos eredményt a körömvirágról, a kurkumáról és a máriatövisről. A díjakat dr. Zupkó István, a Kar dékánja és dr. Tóth Barbara, a pályázat ötletgazája adták át.

A zsűri véleménye szerint a cikkek nagyon magas színvonalúak voltak. A pályázók az eredeti tudományos közlemények tartalmát jó stílusérzékkel foglalták össze.

A zsűri az alábbi sorrendet állította fel a pályázók között:

  • Fekete Orsolya: Kurkuma – az indiai növény, ami nem csak fűszer
  • Szabó Réka Eszter: Szilimarin bevetésen - Az akció célja: obszcesszív-kompulzív zavar kezelése
  • Érszegi András: Calendula officinalis, a természetből ihletett antibiotikum

A cikkeket a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövényszakosztályának honlapján, a Gyógynövénylap.hu oldalon jelentjük meg.

Gratulálunk a pályázóknak!


Hírek

 Hírek RSS

DSC_0672j

2019. november 18-án 4 magyar és 3 angol nyelvű képzésben részesült hallgató kapta meg doktori diplomáját