gond_vers

Gyógyszerészi gondozás verseny a Klinikai Gyógyszerészeti Intézetben

A nagy hagyományú versenyt tizenkilencedik alkalommal rendezték meg.

A Klinikai Gyógyszerészeti Intézet november 25-én hétfőn rendezte meg az ötöd éves hallgatók számára a gyógyszerészi gondozás versenyt. A verseny anonim (jeligés) írásbeli fordulóján 24 hallgató vett részt. A klinikai kép felismerésen és tesztjellegű feladatsoron legmagasabb pontszámot elérő - ebben az évben három - hallgató került a második fordulóba. Az írásbeli versengésen legjobban teljesítő további 5 hallgatója részesül majd vizsgakedvezményben, illetve gyakorlati jegy javításban.

A szóbeli forduló keretében két különböző problémát kellett megoldani a hallgatóknak. Az egyik szituáció során egy panaszos beteget kellett megfelelő tanácsokkal illetve szükség esetén vény nélkül készítménnyel ellátni, míg a második esetnél egy recepttel érkező beteget kellett megfelelő információkat átadni az expediálás során. A verseny dobogós helyezettjei:

  • helyezett: Cseh Martin
  • helyezett: Szemán Ágnes
  • helyezett: Szabó Erzsébet

Gratulálunk a győzteseknek!

Hírek

 Hírek RSS

tehetsegkonfjav

2020. február 15-16. között rendezték meg Szarvason a II. Semmelweis Tehetségkonferenciát a budapesti Korányi Frigyes Szakkollégium hallgatói szervezésében. Karunkat Party Petra és Sipos Bence képviselte.

Korábbi hírek
2019. november 24.