ERasmus_2021

Február 20-ig lehet pályázni a hallgatói mobilitást támogató ERASMUS+ ösztöndíjra

A Szegedi Tudományegyetem az ERASMUS+ program keretében pályázatot hirdet hallgatók részére a 2021/2022. tanévre ERASMUS+ és EUGLOH partnerintézményekbe. A pályázat részleteiről részletes információ a Nemzetközi Mobilitási Irodahonlapján található.
A jelentkezési határidő: február 20. Jelentkezni e-mailben lehet Dr. Berkó Szilvia kari ERASMUS koordinátornál (deakne.berko.szilvia@szte.hu).
Fontos:
Csak az az időszak számít ERASMUS+ mobilitásnak, amikor a hallgató kinn tartózkodik a fogadóintézményben, függetlenül attól, hogy ott jelenléti, online vagy hibrid oktatásban vesz részt. Az itthoni tartózkodással felvett, a fogadóintézményben teljesítendő online kurzusok nem tekinthetők ERASMUS-mobilitásnak, azokra ERASMUS-támogatás nem fizethető ki.
Ha a vírushelyzet miatti változások nem teszik lehetővé a teljes időtartamú célországbeli tartózkodást, és emiatt a hallgatónak idő előtt haza kell térnie, akkor a helyzet vis maiornak minősül, a hallgató a többletköltségeit vis maior pályázat keretében igényelheti vissza, amit a Nemzetközi Mobilitási Irodának kell benyújtania. Vis maior esetén csak a fogadó intézményben eltöltött időszak számít támogatottnak, a fizikai mobilitással alá nem támasztható időszakra járó támogatást a hallgatónak vissza kell fizetnie.