kabay

Dübörög a Szakkollégium!

Sikeres évet zárt a Kabay János Szakkollégium

A gyógyszerészet egyike a rendkívül dinamikusan változó alkalmazott természettudományoknak. Ennek támogatására a szegedi Gyógyszerésztudományi Karon évek óta működő Kabay János Szakkollégium egy közösségbe fogja azokat az átlagon felüli kíváncsisággal rendelkező gyógyszerészhallgatókat, akik a kötelező előadások és gyakorlatok mellett többlet tudást szeretnének szerezni a szakma legkülönbözőbb területeiről. A Szakkollégium célja, a jó képességekkel rendelkező hallgatók tehetséggondozása. A tanév során, az őszi és tavaszi szemeszterben egyaránt heti rendszerességgel biztosított számos érdekes előadást és készségfejlesztő programot, amelyek révén a tagok olyan ismeretekre és „soft skillek”-re tehetnek szert, amelyeket későbbi munkájuk során is hasznosíthatnak. Az események előadói kiemelkedő szakemberek, így az ipar és kutatás iránt érdeklődő hallgatók aktuális ismeretekre tehetnek szert. A Szakkollégium idei tevékenységét bemutató

A 2018/19-es tanévben a Kabay János Szakkollégium programjai az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, „A hazai és határon túli magyar nyelvű szakkollégiumok támogatása” című pályázati program keretein belül valósultak meg.

Hírek

 Hírek RSS

DSC_5341

2018. november végén vette át aranydiplomáját a Szegedi Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének professor emeritája, dr. Pintyéné dr. Hódi Klára. A Professzor Asszony sikerekben gazdag pályája – kis kitérővel – Karunkon kezdődött és itt teljesedett ki. Vele beszélgettünk az ünnepi alkalomból szakmáról, karrierről, emberségről.