IMG_20190504_140828

Biciklus 2.

A Gyógyszerésztudományi Kar hallgatói és oktatói közös tavaszi kerékpártúrájának célpontja az algyői EzerJó Ház és gyógynövénykert volt.

Második alkalommal rendezte meg a Gyógyszerésztudományi Kar a hallgatók, dolgozólk és oktatók csapatépítését is szolgáló Biciklus kerékpártúrát. Az eseményre 40-en regisztráltak, s bár az elmúlt napok szeszélyes időjárása esőt sejtetett, a résztvevők ragyogő napsütésben tekerték le a 29 kilométeres távot. A Tisza töltésén megtett 16 km után a célpont az algyői EzerJó Ház volt, amelynek kertjében található az az EzerJófű Algyői Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület által gondozott gyógynövénykert. A több mint 200 gyógynövényt bemutató kertben Berek Ágota, az egyesület elnöke vezette körbe a túrázókat, akik az Egyesület tagjai által elkészített ebéddel és gyógynövénykivonatokkal nyerték vissza az elvesztett kalóriákat.


Köszönjük a Kabay Patika nagylelkű támogatását, valamint az Egyesület tagjainak a kedves vendéglátást! Találkozunk a 3. Bicilkluson, 2019 őszén!

Hírek

 Hírek RSS

DSC_5341

2018. november végén vette át aranydiplomáját a Szegedi Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének professor emeritája, dr. Pintyéné dr. Hódi Klára. A Professzor Asszony sikerekben gazdag pályája – kis kitérővel – Karunkon kezdődött és itt teljesedett ki. Vele beszélgettünk az ünnepi alkalomból szakmáról, karrierről, emberségről.