dawn-1840298_1920

Amerikai rangsorban a világ legjobbjai között

Az U.S. News & World Report Education 2020. évi felsőoktatási tematikus világrangsorán a gyógyszerésztudomány területén hazánk legjobb egyeteme lett az SZTE

Nemrégiben tette közzé legfrissebb, 2020-as felsőoktatási rangsorát aU.S. News & World Report Education, amelyben 80 ország 1500 egyetemét vizsgálták. Az amerikai rangsor világ- és európai szinten is számba vette a legjobb egyetemeket, emellett pedig tudományterületek szerint is rangsorolta az intézményeket. A rangsor készítői 13 indikátor alapján hasonlították össze az egyetemeket, ezek többsége az objektíven mérhető tudományos teljesítménnyel áll összefüggésben. Így például vizsgálták a publikációk számát és arányát, az idézettséget és a nemzetközi együttműködéseket is.

A Szegedi Tudományegyetem a világrangsor 688. helyét foglalta el, míg az európai egyetemeket nézve a 301. helyen áll. Hazai viszonylatban a 4. legjobb eredményt érte el a szegedi intézmény. A hazai gyógyszerészképzőhelyek közül az SZTE Gyógyszerésztudományi Kara egyetlenként került fel a listára, a világrangsorban a 231. helyen áll.

Hírek

 Hírek RSS

tehetsegkonfjav

2020. február 15-16. között rendezték meg Szarvason a II. Semmelweis Tehetségkonferenciát a budapesti Korányi Frigyes Szakkollégium hallgatói szervezésében. Karunkat Party Petra és Sipos Bence képviselte.

Korábbi hírek
2019. november 24.