Kvalo_kutatohely_MTA

Az MTA Kiválónak Elismert Kutatóhelye lett az SZTE Gyógyszerésztudományi Kara

2022. május 4-én Zupkó István dékán átvette Freund Tamástól, az MTA és Hunyady Lászlótól, a KMT elnökétől az MTA Kiváló Kutatóhelye minősítést igazoló oklevelet.

Az MTA Kutatóhelyeket Minősítő Tanácsának (KMT) javaslata alapján a Magyar Tudományos Akadémia által Kiválónak Elismert Kutatóhely minősítést kapott 95 magyarországi tudományos műhely és intézmény. A rangos elismerést a Szegedi Tudományegyetem kilenc egysége, köztük a Gyógyszerésztudományi Kar nyerte el. Az erről szóló okleveleket 2022. május 4-én a Magyar Tudományos Akadémia Széchenyi téri székházában adták át ünnepélyes keretek között a kutatóhelyek képviselőinek. Az MTA Kiváló Kutatóhely minősítés megalapításával a legkiemelkedőbb magyar kutatóhelyeknek méltó elismerést, a feltörekvőknek reális perspektívát, az érdeklődő hazai és külföldi döntéshozóknak objektív helyzetképet, a hazai tudomány kiválóságában érdekelt társadalomnak pedig tájékozódási lehetőséget kíván biztosítani az Akadémia. A minősítés öt évig érvényes, és birtoklása az MTA által kiírt kutatástámogatási pályázatok elbírálása során előnyt jelent.


Kivalo_kutatohely_MTA

(forrás: MTA, fotó: Szigeti Tamás)


Hírek

 Hírek RSS

szteinnovacios_dij_palyazat1

A pályázat célja az egyetem azon kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet.