Cimlapra

Karunk végzős hallgatója dobogós helyezést ért el az országos betegtanácsadási versenyen

Szolga Valentina megosztott II-III. helyezést ért el az Év Gyógyszerészhallgatója – Gyógyszerészi Gondozási, Betegtanácsadási Versenyen.

Az esemény idén május 6-án került megrendezésre az MGYT Ifjúsági Bizottsága, a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottság és a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete (HUPSA) szervezésében, az SZTE Klinikai Gyógyszerészeti Intézet munkatársainak technikai támogatásával. A 11. alkalommal megrendezett megmérettetésnek a korábbi évek hagyományai szerint a Magyar Gyógyszerész Kamara fővárosi székháza adott otthont.


Az idei versenyre összesen 16 gyógyszerészhallgató jelentkezett, a versenyen összesen 14-en jelentek meg, hét a budapesti, hat a pécsi és egy a szegedi karról.

Az írásbeli fordulót követően a legjobban teljesítő hét hallgató került be a szóbeli fordulóra.

A szóbeli forduló zsűritagjai: prof. dr. Szökő Éva, prof. dr. Soós Gyöngyvér, dr. Viola Réka, dr. Télessy István, dr. Horváth-Sziklai Attila és dr. Vida Róbert György voltak.

Az idei versenyfeladatok a diabétesz kezelésére és diabéteszes láb szindrómában szenvedő cukorbetegek ellátására összpontosultak. A versenyfelhívásra jelentkező hallgatók felkészülését az előzetesen kiadott, a témához kapcsolódó szakmai anyag is segítette. A szituációs gyakorlat során új gyógyszereket kiváltó betegeket kellett tanácsokkal és a szükséges gyógyszerekkel ellátni. Az izgalmas versenyen a betegeket egy orvos- és egy gyógyszerészkolléga játszotta.


A verseny végeredménye:

I. Ágh Ferenc (SE GYTK V. évf.)

II. és III. Major Ábel (SE GYTK V. évf.) és Szolga Valentina (SZTE GYTK V. évf.)


Gratulálunk minden résztvevőnek és a győzteseknek!


dr. Benkő Ria
fotó: Marosi Attila és Lincmajer Zoltán

További fényképek megtekintéséhez kattintson az alábbi galériára!

verseny2022
Hírek

 Hírek RSS

szteinnovacios_dij_palyazat1

A pályázat célja az egyetem azon kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet.