2021_Gondozas_verseny

Karunk negyedéves hallgatója dobogós helyezést ért el az országos betegtanácsadási versenyen

Tóth Eszter 3. helyezést ért el a 2021. május 14-én megrendezett Év Gyógyszerészhallgatója – Gyógyszerészi Gondozási, Betegtanácsadási Versenyen.

A tavalyi évben a pandémia miatt elmaradt az országos Év Gyógyszerészhallgatója - Gyógyszerészi Gondozási, Betegtanácsadási Verseny. Az esemény idén május 14-én került megrendezésre az MGYT Ifjúsági Bizottsága, a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottság és a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete (HUPSA) szervezésében, az SZTE Klinikai Gyógyszerészeti Intézet munkatársainak technikai támogatásával. A tizedik alkalommal megrendezett megmérettetésnek a korábbi évektől eltérően a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara adott otthont. A verseny természetesen a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett zajlott.


Az idei versenyre összesen 14 gyógyszerészhallgató jelentkezett, egy fő a debreceni, kettő a budapesti, hat a pécsi és öt a szegedi karról. A szegedi Gyógyszerésztudományi Kart egy negyedéves hallgató (Tóth Eszter) és négy végzős (Antal Réka Fruzsina, Hambalek Helga, Farkas Nóra, Ruzsa Roxána) képviselte.

Az írásbeli fordulót követően a legjobban teljesítő jét hallgató került be a szóbeli fordulóra, melyek négyen – Hambalek Helga, Farkas Nóra, Ruzsa Roxána, Tóth Eszter – a szegedi gyógyszerész kar hallgatói.


foto_szegediek
A szegedi versenyzők a szóbeli forduló közben


A szóbeli forduló zsűritagjai: Prof. Dr. Szökő Éva, Prof. Dr. Soós Gyöngyvér, Prof. Dr. Bácskay Ildikó, Dr. Viola Réka és Dr. Télessy István voltak.

Az idei versenyfeladatok a felső légúti fertőzések kezelésére összpontosultak. A versenyfelhívásra jelentkező hallgatók felkészülését a témához kapcsolódó szakmai anyag előzetes kiadása is segítette. A szituációs gyakorlat során először egy receptet kiváltó majd egy panasszal érkező beteget kellett tanácsokkal és a szükséges gyógyszerekkel ellátni. Az izgalmas versenyen a betegeket egy orvos- és egy gyógyszerészmunkatárs játszotta.


A verseny végeredménye:

1. Strauss Lillien Victoria (PTE GYTK IV. évf.)

2. Megyeri Krisztina (SE GYTK IV. évf.)

3. Tóth Eszter (SZTE GYTK IV. évf.)


Gratulálunk minden résztvevőnek és a győzteseknek!


csoportkep_gyoztesek_zsuri
A verseny első három helyezettje és a zsűri tagjai

Hírek

 Hírek RSS

Nyilt_nap_2021-11-06

2021. november 6-án (szombaton) 10 órai kezdettel kari nyílt napunk keretében várjuk azokat a középiskolás érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a gyógyszerészi hivatás nyújtotta lehetőségekkel, a szegedi gyógyszerészképzéssel, a Kar és az SZTE által biztosított lehetőségekkel.