2022_november_Gondozasverseny_

Gyógyszerészi gondozás verseny a Klinikai Gyógyszerészeti Intézetben

Idén huszadik alkalommal rendezte meg az ötödéves hallgatóknak szóló gyógyszerészi gondozás versenyt az SZTE Klinikai Gyógyszerészeti Intézete. A 2022. november 3-án megrendezett megmérettetésre 30 hallgató nevezett.

Az anonim (jeligés) tesztjellegű feladatsor kitöltéséből álló első fordulóban legmagasabb pontszámot elérő hallgatók versenyeztek a második, szóbeli fordulóban. Ennek keretében két különböző problémát kellett megoldaniuk. Az egyik szituációban egy a patikába egészségügyi panasszal betérő beteget kellett megfelelő tanácsokkal, illetve szükség esetén vény nélkül készítménnyel ellátniuk, míg a második esetnél egy recepttel érkező betegnek kellett megfelelő információkat átadni az expediálás során. A szituációs feladatokban a beteg szerepét dr. Tóth Barbara és dr. Terzin Anna játszotta el. Az esemény megvalósítását a Gyógyszerészek a Jövőért Egyesület és a Kulcs Patikák támogatta.


A verseny dobogós helyezettjei:

I. helyezett: Szilágyi Viktor

II. helyezett: Mátyus Rebeka Olga

III. helyezett: Molnár Krisztina


Ebben a tanévben ők hárman képviselik a Kart az Év gyógyszerészhallgatója című országos betegtanácsadási versenyen.


Gratulálunk a győzteseknek!

Hírek

 Hírek RSS

2023_nyilt_nap_1esemeny

2023. január 21-én (szombaton) 10 órai kezdettel kari nyílt napunk keretében várjuk azokat a középiskolás érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a gyógyszerészi hivatással, a szegedi gyógyszerészképzéssel, a Kar és az SZTE által biztosított lehetőségekkel.