Szent-Gyorgyi_Napok_2021

Díjátadó a XXVII. Szent-Györgyi Napok megnyitóünnepségén

2021. november 5-én átadták a Novák István- és a Kedvessy György-pályadíjat, valamint az Év Szakkollégistája díjat az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Kezdetét vette a XXVII. Szent-Györgyi Napok a Szegedi Tudományegyetemen. Az eseményen részt vett Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja, Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora, Prof. Dr. Lázár György, a SZAOK dékánja, Prof. Dr. Kovács László, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ általános elnökhelyettese, Dr. Stájer Anette, az SZTE Fogorvostudományi Karának dékánhelyettese, Prof. Dr. Zupkó István, az SZTE Gyógyszerésztudományi Karának dékánja, Prof. Dr. Csóka Ildikó, az SZTE stratégiai főigazgatója, Dr. Domján Andrea, az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar általános dékánhelyettese és Nosratollah Agamohammadi, az Iráni Iszlám Köztársaság konzulja.

Az ünnepségen többek közt beszédet mondott Prof. Dr. Zupkó István, az SZTE Gyógyszerésztudományi Karának dékánja, aki ezt követően a Kar hagyományaihoz híven Prof. Dr. Csóka Ildikó intézetvezető egyetemi tanárral, a Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumának elnökével díjakat adott át.

2021-ben a Gyógynövény- és Drogismereti Intézet egykori igazgatója, néhai Novák István emlékére alapított Novák István-pályadíjat Dr. Püski Péter és Dr. Fekete Orsolya, ez évben végzett gyógyszerészek vehették át kiemelkedő színvonalú, farmakognózia tárgyú pályamunkájukért.

A Gyógyszertechnológiai Intézet egykori igazgatója, néhai Kedvessy György emlékére 2009-ben alapított Kedvessy György-pályadíjat a szakmai zsűri véleménye alapján 2021-ben Dr. Németh Zsófia és Dr. Kis Nikolett kapták színvonalas kutató munkájukért, valamint hazai és nemzetközi publikációs tevékenységükért. Sajnos a tavalyi év során nem kerülhetett sor a Kedvessy György-pályadíjak átadására, ezért a 2020-as év díjazottjai, Dr. Kiss Tamás és Dr. Sipos Bence is az idei ünnepségen vehették át a díjat.

2021 áprilisában rendezték meg az Év Gyógyszerészhallgatója - Gyógyszerészi Gondozási és Betegtanácsadási Versenyt, amelyen a Kar negyedéves hallgatója, Tóth Eszter 3. helyezést ért el, és ezért a teljesítményéért a Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány különdíjában részesült.

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar Kabay János Szakkollégiuma és a Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány 2021-ben alapította meg az Év Szakkollégistája díjat, melyet 2021-ben Dr. Rónaszéki Anna Jolán és Dr. Party Petra nyertek el.

Valamennyi díjazottnak szívből gratulálunk!


Hírek

 Hírek RSS

Nyilt_nap_2021-11-06

2021. november 6-án (szombaton) 10 órai kezdettel kari nyílt napunk keretében várjuk azokat a középiskolás érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a gyógyszerészi hivatás nyújtotta lehetőségekkel, a szegedi gyógyszerészképzéssel, a Kar és az SZTE által biztosított lehetőségekkel.