Kep_2

Szegedi gyógyszerészhallgatók a marosvásárhelyi TDK Konferencián

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség által a Marosvásárhelyen 2018. március 21-24. között megrendezett 25. Tudományos Diákköri Konferencia gyógyszerész szekciójában 14 előadás hangzott el, ezek közül kettőt az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar hallgatói, Bajtel Ákos (Monoterpénvázas 2-amino-1,3-diolok szintézise és alkalmazása) és Szmilkó Anna (Egy új, szkizofrénia patkánymodell szociális viselkedésének jellemzése) tartottak. A két szegedi hallgató vendégelőadása nagy sikert aratott.


A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem hallgatója, Ferencz Elek Erasmus-ösztöndíjasként Szegeden, Dr. Csupor Löffler Boglárka témavezetésével végzett munkájának eredményeit prezentálta (A parlagfűgyökér farmakognóziai vizsgálata), amellyel elnyerte a gyógyszerész szekció első díját. A rendezvényen Dr. Csupor Dezső (Farmakognóziai Intézet) felkért előadóként és egy workshop házigazdájaként vett részt.


tdkmarosvsrhelyhranyag


Hírek

 Hírek RSS

unnamed

A Szegedi Tudományegyetem csapata is indul a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságon, amely idén Szegeden kerül megrendezésre. A lelkes és bizakodó csapat tagjai az egyetem különböző Karain tanulnak, a Gyógyszerésztudományi Kart Maróti Erika képviseli a hajóban.

Korábbi hírek
2018. július 07.
2018. július 06.