Gyogyszereszek_vilagnapja_2017_kis_logo

Gyógyszerészek Világnapja – 2017. szeptember 25.

A Gyógyszerészeti Világszervezet (FIP) kezdeményezésére számos országban ünneplik szeptember 25-én a Gyógyszerészek Világnapját, hogy felhívják a figyelmet a gyógyszerészeti tudományok és hivatás sokoldalúságára és a szakmában dolgozók munkájának fontosságára.

A FIP ez évi mottója: A kutatástól a betegellátásig: Gyógyszerészek az Ön szolgálatában”, hiszen a megfelelő minőségű gyógyszerkészítmények formulálásától, gyártásától, a betegek által való felhasználásig, a hatékony és biztonságos gyógyszeres terápia megvalósításához a teljes folyamatban szükséges a különböző területeken dolgozó gyógyszerészek szakértelme.

 

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság 2015-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, hazánkban akkor ünnepeltük először a világnapot.

 

Jelenleg hazánkban közel 7000 gyógyszerész munkálkodik a gyógyszerkészítmény születésén, állandó és magas minőségű gyártásán és azok betegekhez való eljuttatásán. A betegek helyes gyógyszeralkalmazásának támogatása mellett egyre fontosabb gyógyszerészi feladat, hogy az orvosokkal és valamennyi egészségügyi szakemberrel együtt segítsük az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését, a kockázatok korai felismerését.

 

A gyógyszerészek világnapja alkalmából ez évben a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és az MTA Gyógyszerésztudományi Osztályközi Állandó Bizottsága szervez együttes ülést Budapesten. Az EGIS Gyógyszergyár Zrt. Tudományos és Technológiai Központjában.

 

A rendevény meghívója az alábbi linken található:

 

http://www.mgyt.hu/hu/rendezvenyek/gyogyszereszek-vilagnapja-2017