kep1_cov

Ismét szegedi hallgató a Gyógyszerészi Gondozási-, és Betegtanácsadási Verseny győztese!

2017. május 6-án került megrendezésre az Év Gyógyszerészhallgatója – Gyógyszerészi Gondozási-, Betegtanácsadási Verseny az MGYT Ifjúsági Bizottság, a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottság és a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete (HUPSA) szervezésében.

A hetedik alkalommal megrendezett eseménynek a korábbi évekhez hasonlóan a Gyógyszerészi Kamara székháza adott otthont. Idén 7 gyógyszerészhallgató szállt versenybe, 2 fő a debreceni, 2 a budapesti, és 3 a szegedi karról. A szegedi Gyógyszerésztudományi Kart, Hoffman Anna, Filinger Zsófia Klára és Katona Bálint végzős hallgatók képviselték. A zsűri tagjai az előző évivel megegyezően: Prof. Dr. Szökő Éva, Prof. Dr. Soós Gyöngyvér, Dr. Bácskay Ildikó, Dr. Télessy István, és Dr. Horváth-Sziklai Attila voltak.


Az idei versenyfeladatok az atópiás és krónikus légúti betegségek köré csoportosultak. A versenyfelhívásra jelentkező hallgatók felkészülését idén a témához kapcsolódó szakmai anyag előzetes kiadása is segítette. A szituációs gyakorlat során először egy COPDs, receptekkel jelentkező beteget kellett tanácsokkal ellátni, majd egy második szituáció során szénanáthás betegnek és atópiás dermatitises gyermekének kellett megfelelő készítményeket ajánlani. Az izgalmas versenyen a betegeket egy orvos és egy végzős orvostanhallgató játszotta.

A verseny végeredménye:

  1. Filinger Zsófia Klára - SZTE
  2. Gyermán Anna - DE
  3. Oláh Dóra - DE

Gratulálunk a győzteseknek!


kep1