GÓLYAINFO

Hasznos információk frissen felvett gyógyszerészhallgatóknak

+Levél gólyáknak feltöltés alatt...


Kedves I. éves hallgatók!


Gratulálok sikeres felvételi eredményéhez és szeretettel köszöntöm a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara nevében.

Az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) által kiküldött felvételi határozatot tartalmazó levéllel Ön már bizonyára nagyon sok fontos információhoz hozzájutott,

ami megkönnyíti tanulmányai megkezdését.


Az SZTE honlapján a FELVETT HALLGATÓKNAK menüpontban tanulmányai megkezdéséhez szükséges alapvető információt megtalálja.


Az alábbiakban további fontos és hasznos információkra hívom fel figyelmét, melyek bízom benne, hogy segítségére lesznek gyógyszerészi tanulmányainak megkezdésében a kezdeti nehézségek leküzdésében.


1. Neptun regisztráció


2. Adategyeztető űrlap kitöltése és időpont igénylés a beiratkozáshoz a MODULO-ban


3. Kollégiumi és egyéb lakhatási információk

Kollégiumi jelentkezés határideje: még meg nem határozott

4. Gólyatábor

Feltöltés alatt.


5. Startnap
Feltöltés alatt.


6. GYTK HÖK a Facebook-on

Tordai Henrietta Mónika, HÖK elnök

e-mail: tordaihenrietta@gmail.com


7. GYTK TANÉVKÖNYV

A kari Tanévkönyv elolvasása mindenképpen javasolt, mert a képzésre vonatkozó alapvető információk találhatók benne, mint pl. a gyógyszerész szak elvégzéséhez szükséges 10 félévre vonatkozó mintatanterv.

A mintatanterv a gyógyszerész szak elvégzéséhez javasolt, optimális haladási ütemet tartalmazza. Ezt szem előtt tartva érdemes a tantárgyakat felvenni, minden félév elején.


A 2017/2018. tanévtől új gyógyszerész mintatanterv lép életbe, amely némileg eltér a korábbi évek mintatantervétől, ezért az I. éves hallgatóknak, már ezt az új mintatantervet kell követniük. A 2017/2018. tanévtől érvényes ÚJ MINTATANTERV itt lesz elérhető hamarosan.


8. Tantárgyfelvétel

A mintatantervben található tantárgyakra a Neptun tanulmányi rendszeren keresztül tud jelentkezni.
A tantárgyfelvétel kezdete a 2017/2018. tanév őszi szemeszterében:
2017. augusztus 21.

Az 1. félévben a mintatanterv szerint érdemes a tantárgyakat felvenni.

Javasolt a meghirdetett I. éves kötelező tantárgyakat, valamint két szabadon választható és egy testnevelés kurzust felvenni.

A nyelvi kurzus felvétele alternatív, azonban ha nincs legalább középfokú "C" típusú (komplex) nyelvvizsgája a következő nyelvek valamelyikéből (angol, francia, német, olasz, spanyol, orosz) mindenképpen javasolt.


9. Óraarend

A 2017/2018. őszi szemeszteri órarendek 2017. augusztus 23-tól letölthetők a Tanulmányi Osztály honlapján.

Ezek az órarendek tartalmazzák az összes kötelező tárgynak a helyét és időpontját, valamint a szabadon választható tárgyak többségének helyét és idejét.


9. Beiratkozás

2017. szeptember 1. 08.00-13.00 időszakban az időpontfoglalások szerint az SZTE Hallgatói Szolgáltató Irodában ! (6722 Szeged, Ady tér 10.)

Személyes adatok igazolása és a felvételi pontok számításának alapjául szolgáló eredeti dokumentumok ellenőrzése.


10. Kreditátviteli kérelem

2017. augusztus 21. - 2017. szeptember 3.

Az egyetemi naptárban található időszakban Kreditátviteli kérelmeket lehet benyújtani a MODULO-ban, a "Karközi beadási hely" ablakban, "Rendes kreditátviteli kérelem" és "Listás kreditátviteli kérelem" menüpontokban, melynek során előző tanulmányok alapján kreditátvitelt lehet kérelmezni.

"Rendes kreditátviteli kérelem" benyújtása egy-egy kurzusra vonatkozó kérelem esetében javasolt, míg "Listás kreditátviteli kérelem" több kurzusra vonatkozó kérelem esetén, ha már korábban folytatott tanulmányokat Karunkon.


11. Kompetencia mérés 2017.


12. Egyetemi naptár