Gólyainfó - hasznos információk frissen felvett gyógyszerészhallgatóknak

Kedves Elsőéves Hallgató!


Gratulálunk sikeres felvételi eredményedhez és szeretettel köszöntünk a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara nevében!

Az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) által kiküldött felvételi határozatot tartalmazó levéllel már bizonyára nagyon sok fontos információhoz hozzájutottál, ami megkönnyíti tanulmányaid megkezdését.


HSZI tájékoztató letöltése


Az SZTE honlapján a Felvett hallgatóknak menüpontban megtalálod a legszükségesebb információkat. Kérjük, olvasd el figyelmesen kiértesítő levelünket, valamint a legfontosabb tanulmányi tudnivalókat! Segítségképpen követheted a Checklisten lévő állomásokat.


A zökkenőmentes évkezdést szolgálja az a cikksorozat, amely az egyetemi élet első lépéseihez kíván fogódzókat nyújtani.


Az alábbiakban olyan további fontos és hasznos információkra hívjuk fel figyelmed, amelyek reményeink szerint segítségedre lesznek gyógyszerészi tanulmányaid megkezdésében, a kezdeti nehézségek leküzdésében.
1. Neptun regisztráció


2. Adategyeztető űrlap kitöltése és időpont igénylés a beiratkozáshoz a MODULO-ban


3. Kollégiumi és egyéb lakhatási információk


Egyetemi működtetésű kollégiumok 2018/19. tanévre vonatkozó felvételi naptára:

Felvételi kérelem beadási határideje: 2018. július 26. (csütörtök) 0:00 - 2018. augusztus 9. (csütörtök) 23:59
Hiánypótlási időszak: 2018. augusztus 10. (péntek) 12:00 - 2018. augusztus 12. (vasárnap) 23:59
Felvételi döntés határideje: 2018. augusztus 16. (csütörtök) 23:59
Fellebbezés végső időpontja: 2018. augusztus 22. (szerda) 23:59
Jogorvoslati elbírálás határideje: 2018. augusztus 28. (kedd)

4. Gólyatábor


5. GYTK HÖK a Facebook-on


Tordai Henrietta Mónika, HÖK elnök, e-mail: tordaihenrietta@gmail.com


6. GYTK Tanévkönyv

A kari Tanévkönyv elolvasása mindenképpen javasolt, mert a képzésre vonatkozó alapvető információk találhatók benne, mint pl. a gyógyszerész szak elvégzéséhez szükséges 10 félévre vonatkozó mintatanterv. A mintatanterv a gyógyszerész szak elvégzéséhez javasolt, optimális haladási ütemet tartalmazza. Ezt szem előtt tartva érdemes a tantárgyakat felvenni, minden félév elején.

A 2018/2019. tanévtől új gyógyszerész mintatanterv lépett életbe, amely némileg eltér a korábbi évek mintatantervétől, ezért az I. és II. éves hallgatóknak, már ezt az új mintatantervet kell követniük. A 2018/2019. tanévtől érvényes új mintatanterv itt lesz elérhető hamarosan.


7. Tantárgyfelvétel


A mintatantervben található tantárgyakra a Neptun tanulmányi rendszeren keresztül tud jelentkezni.
A tantárgyfelvétel kezdete a 2018/2019. tanév őszi szemeszterében: 2018. augusztus 20.

Az 1. félévben a mintatanterv szerint érdemes a tantárgyakat felvenni. Javasolt a meghirdetett I. éves kötelező tantárgyakat, valamint két szabadon választható és egy testnevelés kurzust felvenni.

A nyelvi kurzus felvétele alternatív, azonban ha nincs legalább középfokú "C" típusú (komplex) nyelvvizsgája a következő nyelvek valamelyikéből (angol, francia, német, olasz, spanyol, orosz) mindenképpen javasolt.


8. Órarend


9. Tantermeink a GYTK épületében


10. Beiratkozás


A 2018/2019-es tanévre 2018. augusztus 31-én pénteken 8:00-13:00-ig az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ aulájában lehet beiratkozni (6722 Szeged, Ady tér 10.).

A beiratkozásra időpontot foglalni a Modulo rendszerén keresztül lehetséges. Amennyiben nem jelensz meg a lefoglalt időpontban, úgy beiratkozásra szeptember első hetében lesz lehetőséged, azonban akkor valószínűleg várakozásra számíthatsz.

A Beiratkozás keretein belül ellenőrzik a személyes adatokat és a felvételi pontok számításának alapjául szolgáló eredeti dokumentumokat.


11. Eskütétel: SZTE Gyógyszerésztudományi Kar I. emelet 2. tanterem 10:30 órakor.Az Egyetemi naptárban található időszakban (2018. augusztus 20. - 2018. szeptember 2.) kreditátviteli kérelmeket lehet benyújtani a Moduloban, a "Karközi beadási hely" ablakban, "Rendes kreditátviteli kérelem" és "Listás kreditátviteli kérelem" menüpontokban, melynek során előző tanulmányok alapján kreditátvitelt lehet kérelmezni.


Kreditátvitelt a képzés valamely – még nem teljesített – tanegységére (tantárgy-elem, tantárgy, modul vagy mérföldkő) kérhetsz. A kiváltandó tanegységnek kredittel kell rendelkeznie.

A kredittel nem rendelkező tanegység esetén a korábbi teljesítés elfogadása felmentéssel történik (testnevelés, szakmai gyakorlat), amely a kari Tanulmányi Bizottság hatáskörébe tartozik.

 

Ha a korábbi teljesítés az SZTE-n történt, akkor a Moduloban beadott kérvény esetén a teljesített kurzusok Neptunból való kiválasztása igazolásnak számít. Külső intézmény, másik kar vagy bármilyen más teljesítés esetén hiteles igazolást kell benyújtani. Az igazolások pontos fajtáit a karok határozzák meg.


13. Kompetenciamérés 2018.


14. Egyetemi naptár
Hírek

 Hírek RSS

Porto_Medicinal_Plant

A EUGLO partneregyetemeiről két-két fő ingyenesen részt vehet a képzés online előadásain.
Jelentkezési határidő: július 3. Ne maradj le, ha érdekel a gyógynövényekkel kapcsolatos innováció!