VIII. Gyógyszerészhallgatók Országos Találkozója és Gyógyszerészbörze

2017. február 24-26, Pécsi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kar

A magyar gyógyszerészhallgatóknak szóló rendezvények közül minden évben kiemelkedik a Gyógyszerészhallgatók Országos Találkozója és Gyógyszerészbörze elnevezésű esemény, amelynek minden évben más gyógyszerészképzést folytató hazai egyetem ad otthont. A 2017. február 24-26. között Pécsett megrendezett Találkozó különlegessége, hogy a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának Hallgatói Önkormányzata és a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesületének kooperációjában valósult meg.

 

A rendezvényen megközelítőleg 400 hallgató és 20 előadó vett részt azzal a szándékkal, hogy szakmai tudásukat tovább mélyítsék, illetve megismerkedjenek jövőbeli kollégákkal.

 

A rendezvény a szállás elfoglalása után péntek este egy jelmezes partival kezdődött, amelyre a különböző egyetemekről érkező hallgatók más-más fantasy témájú könyv, film, vagy sorozat szereplőinek beöltözve jelentek meg.

 

A találkozó hivatalos része szombaton reggel Prof. Dr. Perjési Pál, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar dékánjának megnyitójával kezdődött, ezt követően beszédet mondott Langer András, a kari Hallgatói Önkormányzat elnöke, valamint Vértessy Dániel Miklós, a HuPSA elnöke.

 

A megnyitókat követően az idei rendezvény témájához, a gyógyszerészi gondozáshoz kapcsolódó plenáris előadások során a terület elismert szakértői igyekeztek a hallgatóságot behatóbban megismertetni a témakörrel, amelyre napjainkban igen nagy hangsúly helyeződik a mindennapi gyakorlatban. Ezután két workshop került megrendezésre, amelyeken szintén a gondozás, valamint a klinikai gyógyszerészet és a pályaorientáció, karriertanácsadás került előtérbe mind magyar, mind angol nyelven. A nap folyamán előadást tartottak többek között a Magyar Étrendkiegészítők Szövetsége, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, illetve a Bonafort Kft. képviselői.

 

Az előadások mellett egy kerekasztal beszélgetés is megrendezésre került a Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem vezetőinek részvételével, amelyen a hallgatók és az oktatók a gyógyszerészképzés jövőjéről beszélgettek, lehetőséget adva a diákoknak arra, hogy célirányosan kifejezzék véleményüket ebben a számukra kulcsfontosságú ügyben.

 

A szünetekben szakmai kiállítás várta az érdeklődőket, ahol több ipari és szakmai szervezet képviseltette magát, lehetőséget biztosítva arra, hogy a hallgatók személyesen tegyék fel kérdéseiket, és első kézből, hiteles forrásból kapjanak választ.

 

A szombati nap zárásaképp egy fantasztikus borvacsorára került sor a pécsi egyetem főépületének aulájában, ahol a résztvevők a környék borvidékeinek legkiválóbb boraival ismerkedhettek meg ízletes kísérő fogásokkal társítva.

 

Vasárnap délelőtt az érdeklődők bepillantást nyerhettek a HuPSA működésébe, ugyanis ekkor zajlott a szervezet éves közgyűlése, amelynek során megválasztásra került az új vezetőség. Ezzel párhuzamosan egy képzéshelyek közötti focibajnokság is megrendezésre került, ahol a játékosok megcsillogtathatták labdakezelési tudásukat.

 

A vasárnap délelőtti programok után a találkozó résztvevői naprakész és hasznos ismeretek, valamint számtalan felejthetetlen emlék birtokában távoztak Pécsről.

 

Képes összefoglaló: https://hupsa.files.wordpress.com/2017/03/2017-bc3b6rze-kepekben1.pdf