A Kabay János Szakkollégium tagjai a TEVA Gyógyszergyárban

2017. március 31-én a Kabay János Szakkollégium 17 tagja a TEVA Gyógyszergyár Zrt. debreceni gyáregységét látogatta meg. Mivel a szakkollégium tagjai között potenciális kutatók és gyógyszergyári orientáltságú hallgatók is vannak, így a diploma utáni elhelyezkedés egyik fontos lehetőségeként tekintenek a gyógyszergyárakra.


A TEVA a világ egyik meghatározó generikus gyógyszerekkel foglalkozó gyógyszeripari cége, amelynek megfelelően hallgatóink számos érdekességgel és hasznos információval gazdagodtak az ipari gyógyszergyártással és az iparban zajlódó folyamatokkal kapcsolatban. A tanulmányút célja az volt, hogy a hallgatók bepillantást nyerjenek a különböző termelési egységek munkájába.


Láthatták a lágy- és kemény kapszulák, tabletták, kenőcsök gyártási folyamatait és a különféle gyógyszerformák csomagolási eljárásait. A munkafolyamatokba való betekintési lehetőség, az ott dolgozók feladatainak megismerése, továbbá a velük történt szakmai beszélgetés nagy hatással lehet a hallgatók pályaválasztási orientációjára és így későbbi szakmai karrierjük alakulására. A gyárlátogatás további pozitív eredménye volt, hogy egy szoros szakmai együttműködés lehetősége is felmerült a szegedi Kabay János Szakkollégium és a TEVA között.