Kep_cov

Gyógyszerészi gondozás verseny a Klinikai Gyógyszerészeti Intézetben

A Klinikai Gyógyszerészeti Intézet idén 16.-dik alkalommal rendezte meg az ötöd éves hallgatók körében a gyógyszerészi gondozás versenyt. A verseny anonim (jeligés) írásbeli fordulóján 34 hallgató vett részt.

A klinikai kép felismerésen és tesztjellegű feladatsoron legmagasabb pontszámot elérő –ebben az évben három – hallgató került a második fordulóba. Az írásbeli versengésen a legjobban teljesítő további 8 hallgató részesül majd vizsgakedvezményben, illetve ötös gyakorlati jegyben.
A szóbeli forduló keretében a hallgatóknak két különböző problémát kellett megoldaniuk. Az egyik szituáció során egy panaszos beteget kellett megfelelő tanácsokkal, illetve szükség esetén vény nélküli készítménnyel ellátni, míg a második esetnél egy recepttel érkező beteg számára kellett gyógyszerét a megfelelő információkkal átadni az expediálás során. A verseny dobogós helyezettjei:


I. helyezett: Filinger Zsófia Klára
II. helyezett: Vass Csaba Gábor
III. helyezett: Petrovszki Ágnes


Gratulálunk a győzteseknek!

Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.