tdk_bannerkep

2016. évi Őszi Tudományos Diákköri Konferencia

19 előadás a Gyógyszerésztudományi Tagozaton

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, Fogorvostudományi Kara, Gyógyszerésztudományi Kara és Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara 2016. november 23-25. között tartotta közös Őszi Tudományos Diákköri Konferenciáját.

 

A Gyógyszerésztudományi Kar TDK hallgatóinak előadásait november 24.-én a kar II. számú előadótermében hallgathattuk. A 19 előadás kivétel nélkül magas színvonalú kutatómunkáról tanúskodott.

 

A szekció szponzorainak (Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, Magyar Gyógyszerészi Kamara, Magyar Kémikusok Egyesülete, EGIS Gyógyszergyár Zrt., ExtractumPharma Zrt., Goodwill Pharma Kft., Hungaropharma Zrt., Csanád Pharma Bt., Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány, SZTE GYTK Hallgatói Önkormányzat) jóvoltából a zsűri valamennyi előadást jutalmazni tudta. A zsűri a szekció díjait az előadások pontátlaga alapján ítélte oda. Az OTDK-ra történő továbbjutók kiválasztására az előadások témaköre alapján előzetesen három tagozatot (1. Gyógyszertechnológia, 2. Szintetikus kémia, 3. Farmakológia, farmakognózia, szerkezetvizsgálatok) alakítottak ki, hogy a tagozatok legjobbjaival, valamint a teljes mezőny további három legmagasabb pontátlagú előadásával töltsék be a kari OTDK-továbbjutási kvótát, ami a 2016. őszi konferencián hat előadást jelentett.

 

A konferenciát Prof. Dr. Hohmann Judit, a GYTK dékánja nyitotta meg. A 18 tagú szakmai zsűri elnöke Dr. Vasas Andrea egyetemi docens volt (Farmakognóziai Intézet).

 

A magas színvonalú előadások közül a szakmai zsűri javaslatára a következő hallgatók jutottak tovább a 2017. április 18-21. között Pécsett megrendezésre kerülő XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójába:

 

Kis Koppány, V. évf. (kiemelt I. díj)

Filinger Zsófia Klára, V. évf. (kiemelt I. díj)

L. Kiss Eszter, V. évf. (I. díj)

Kormányos Zsanett, IV. évf. (I. díj)

Zsikó Stella, V. évf. (II. díj)

Sátori Gréta, IV. évf. (II. díj)

 

A Gyógyszerésztudományi Szekció további díjazottjai:

 

II. díj:

Péntek Nóra, Kovács Norbert

 

III. díj:

Hoffmann Anna, Réczi Dóra, Tóth Benjámin, Németh Zsófia, Módra Szilvia, Horváth Ádám, Benkő Ernő Máté, Varga Szilvia

 

A zsűri különdíjban részesítette Benke Edit, Csuvik Oszkár és Szabó Tönki Ádám hallgatókat.

 

A 2016. őszi ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK-konferencia gyógyszerésztudományi szekciójának részletes eredményei (előadáscímek, témavezetők, pontátlagok, díjak) ezen a linken érhető el.

 

Megköszönjük minden előadónak a felkészülést, témavezetőiknek a felkészítést. Külön gratulálunk az OTDK-ra továbbjutó hallgatóknak és témavezetőiknek. Ugyancsak köszönet illeti a szervezőket is.


P1110112

 

Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.