SZTE gyógyszerészhallgatók gyárlátogatása Veresegyházon

2016. április 21-én karunkról 95 főt fogadott a Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt. (Sanofi Aventis cégcsoport).

A szervezést koordinálta Bartos Csilla egyetemi tanársegéd (Gyógyszertechnológiai Intézet) és Hoffmann Anna IV. éves gyógyszerészhallgató. A buszos kiránduláson 78 magyar hallgató, 5 idegen nyelvű hallgató, 4 vegyész hallgató valamint 10 intézeti munkatárs vett részt.


A tanulmányi kirándulás a hivatalos megnyitót követően, egy telephelyi prezentációval folytatódott. A gyár profilja a szilárd gyógyszerformák előállítása, azaz tabletták és kapszulák formulálása. A hallgatók a munkavédelmi oktatást követően kis csoportokban nyertek betekintést a gyártó üzem, a raktár, a minőség ellenőrző osztály, valamint a csomagoló üzem munkafolyamataiba. A közös ebédet kötetlen beszélgetés követte, amelynek során a hallgatók számos kérdésére válaszoltak az iparban dolgozó szakemberek.


Köszönet illeti dr. Diószegi Zsuzsanna igazgatónőt, aki lehetővé tette a gyógyszergyár megtekintését, valamint Sárközi Melindát, aki koordinálta a szakmai látogatást. Az utazás anyagi fedezetét a Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány biztosította.

Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.