PCE2016_gyoztesek_cov

Gyógyszerészi Gondozási-, Betegtanácsadási Verseny

Szegedi gyógyszerészhallgató sikere.

2016. április 23-án került megrendezésre az Év Gyógyszerészhallgatója - Gyógyszerészi Gondozási-, Betegtanácsadási Verseny az MGYT Ifjúsági Bizottság, a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottság és a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete (HUPSA) szervezésében. A hatodik alkalommal megrendezett eseménynek a korábbi évekhez hasonlóan a Gyógyszerészkamara székháza adott otthont. Idén 16 gyógyszerészhallgató szállt versenybe, 6 fő a debreceni, 5 a budapesti, 3 a szegedi és 2 fő a pécsi karról. A szegedi Gyógyszerésztudományi Kart, Glasser Erik, Herczegfalvi Piroska és Polyákovity Réka végzős hallgatók képviselték. A zsűriben Prof. Dr. Szökő Éva, Prof. Dr. Soós Gyöngyvér, Dr. Bácskay Ildikó, Dr. Télessy István, és Dr. Horváth-Sziklai Attila vett részt.


Az idei versenyfeladatok a krónikus mozgásszervi betegségek köré csoportosultak. A versenyfelhívásra jelentkező hallgatók felkészülését idén a témához kapcsolódó szakmai anyag kiadása is segítette. A verseny első fordulója után – ahol 20 tesztkérdést kellett megoldani – 7 fő jutott tovább a szóbeli fordulóra. A szituációs gyakorlat során először egy köszvényes, receptekkel jelentkező beteget kellett tanácsokkal ellátni, majd egy másik szituáció során egy ismert rheumatoid arthritises beteg felső légúti hurutjára kellett megfelelő készítményt ajánlani. Az izgalmas versenyen a betegeket egy orvostanhallgató és egy gyakorló gyógyszerész játszotta.


A verseny végeredménye:
I. Polyákovity Réka - SZTE
II. Lőrinczy Alexandra - DTE
III. Kovács Orsolya Tünde - SE


Gratulálunk a győzteseknek!


PCE2016_01  

Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.