Img_3312_banner2

Alapítványi támogatással új számítógépek kerültek a Semmelweis kollégium oktatótermébe – a gyógyszerészhallgatók gyakorlati oktatásának fejlesztése érdekében

A „Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány” 2016-ban újabb 20 asztali számítógép beszerzésével támogatta a Gyógyszerésztudományi Kar oktató munkáját, melyet rövid átadó-avató összejövetellel ünnepeltünk meg novemberben.

 

Az 1992-ben létrejött Alapítvány és a Novodata Zrt. közötti együttműködés keretén belül beszerzésre került számítógépeken már ebben a félévben megkezdődhetett az oktatás számos magyar, ill. angol nyelvű graduális kurzuson – pl. a Biofarmácia, Számítógépes irodalmazás, Számítógépes gyógyszerforma tervezés, Gyógyszertári számítógépes ismeretek tárgyak – valamint a PhD képzésben is.

 

A rendezvényt Prof. Dr. Hohmann Judit, a Kar Dékánja nyitotta meg, majd Dr. Csóka Ildikó, a Kuratórium elnökeként ismertette az alapítványi célokat és a karral közös fejlesztéseket. Dr. Légrádi Gábor a NOVODATA Igazgatótanácsának elnöke, elnök-vezérigazgató köszönte az egybegyűlteket és üdvözölte a vállalat - egyetem - alapítvány kapcsolatrendszer sikeres együttműködését. Dr. Barcsay István az Alapítvány részéről, majd Kurucz Róbert, a NOVODATA Kereskedelmi és Marketing Igazgatója, az Igazgatótanács tagja osztotta meg gondolatait az összejövetel zárásaként, jó munkát kívánva az új számítógépes kabinet és eszközök felhasználásával. A kabinet és az új telepített eszközök megtekintésében ifj. Dr. Regdon Géza volt segítségünkre, aki a Kar részéről koordinálta az operatív feladatokat.

 

Köszönjük mindenki együttműködését és a hallgatóknak eredményes tanulást kívánunk a megújult környezetben és eszközökkel.


Csóka Ildikó

Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány elnöke


20161208  

Hírek

 Hírek RSS

2023_TDK_konferencia

2023. november 15-én 8 órai kezdettel az MTA Szegedi Területi Bizottság székházának dísztermében kerül megrendezésre az SZTE SZAOK, FOK, GYTK és ETSZK TDK-konferenciájának Gyógyszerésztudományi Szekciója.