Gyogyszereszek_Vilagnapja_logo_cover

A „Gyógyszerészek világnapját” ünnepeltük szeptember 25-én

A Gyógyszerészeti Világszervezet (FIP) kezdeményezésére számos országban ünneplik szeptember 25-én a "Gyógyszerészek Világnapját", hogy felhívják a figyelmet a gyógyszerészeti tudományok és hivatás sokoldalúságára és a szakmában dolgozók munkájának fontosságára.

A FIP ez évi mottója: "Gyógyszerészek az egészség szolgálatában", melynek kapcsán kifejezzük, hogy a gyógyszerészek szaktudása, a gyógyszerészeti tudományok nélkülözhetetlenek a hatékony és biztonságos gyógyszeres terápiához.


A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és az MTA Gyógyszerésztudományi Osztályközi Állandó Bizottsága 2015. szeptember 25-én ünnepi tudományos ülést tartott ez alkalomból az EGIS Tudományos és Technológiai Központjában. A résztvevőket Hodász István, az EGIS vezérigazgatója és a szervező társaságok elnökei, prof. Szökő Éva és prof. Klebovich Imre köszöntötték. A rendezvényen Erős István és Vincze Zoltán Professzor Urakat köszöntötték 75. születésnapjuk alkalmából. Ezután dr. Antal István, dr. Tóthfalusi László és prof. Soós Gyöngyvér tartották meg előadásaikat biofarmácia, farmakometria és farmakoepidemiológia témakörök vonatkozásában.

DSC_0538_cropped2

Hírek

 Hírek RSS

2023_TDK_konferencia

2023. november 15-én 8 órai kezdettel az MTA Szegedi Területi Bizottság székházának dísztermében kerül megrendezésre az SZTE SZAOK, FOK, GYTK és ETSZK TDK-konferenciájának Gyógyszerésztudományi Szekciója.