DSC_8233_banner_kep_vagva_lesz_jo_v2

Szent-Györgyi Napok 2015

Hagyomány, ünnep, tudomány és képzés összefonódása.

A Szegedi Tudományegyetem egészségügyi karainak immár hagyományossá vált ünnepi rendezvénye 2015. november 12-15. között került megrendezésre Szegeden a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.


A XXII. Szent-Györgyi Napok keretében a Gyógyszerésztudományi Kar több programot szervezett. A rendezvénysorozat az Általános Orvostudományi Kar, Fogorvostudományi Kar, Gyógyszerésztudományi Kar, Egészségügyi és Szociális Képzési Kar valamint a Klinikai Központ Központi Ünnepségével kezdődött 2015. november 13-án, pénteken 10 órakor. Az ünnepségen a kari vezetők beszámoltak az elmúlt időszak eredményeiről, majd díjakat, elismerések adtak át.


A Gyógyszerésztudományi Kar Pro Facultate elismerésében részesült Kóbor Zoltánné, a Gyógyszerhatástani és Biofarmáciai Intézet segédlaboránsa nyugdíjba vonulása alkalmából, 2 évtizedes lelkiismeretes munkája elismeréséül. A Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány ez évben hallgatói pályadíjakat adományozott. A Kedvessy György pályadíjat Dr. Balázs Boglárka PhD hallgató és Csihi Tímea gyógyszerészhallgató nyerte el, Novák István Pályadíjban pedig Dr. Orodán Adrienn részesült a „Denzitometrás módszer kifejlesztése arthrosis kezelésére javasolt termékek minőségvizsgálatára” című pályamunkájáért.


A Központi Ünnepséget követően a karon végzett gyógyszerészek jubileumi diplomáinak átadására kerül sor. Ebben az évben 2 vas (70 év), 7 gyémánt (60 év) és 52 arany jubileumi diploma iránti kérelem érkezett a Gyógyszerésztudományi Karra. A bensőséges hangulatú ünnepségen a diplomák átnyújtásakor Dr. Zupkó István dékánhelyettes ismertette a jubilánsok életútjait, majd köszöntések hangzottak el.


Először Prof. Hohmann Judit dékán üdvözölte a kerek évfordulós gyógyszerészeket, majd Dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke mondott meleg hangú ünnepi beszédet. Prof. Erős István ezúttal az aranydiplomások nevében mondott köszöntőt, visszaemlékezve a diákévekre, aktív időszakra és megosztva gondolatait életpályája tapasztalatairól.


Az ünnepség keretében friss gyógyszerészek avatására is sor került. Tíz magyar és egy angol tagozatos végzős hallgató vehette át gyógyszerészdoktori oklevelét, az Avató Tanácsban a GYTK dékánja mellett Prof. Martinek Tamás rektorhelyettes, Prof. Sáry Gyula az Általános Orvostudományi Kar oktatási igazgatója és Prof. Minárovits János, a Fogorvostudományi Kar dékánhelyettese foglalt helyet.


A Szent-Györgyi Napok programjaként került megrendezésre a „Hét Csillagos Gyógyszerész” előadássorozat, a Gyógyszerésztudományi Kar kötelező szinten tartó továbbképzése. A háromnapos nagysikerű, színvonalas gyógyszerész-továbbképzésnek több mint 200 regisztrált résztvevője volt.

DSC_8216

Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.