DSC01082b

Kerekasztalkonferencia Szegeden

2014. május 16-17-én került megrendezésre a Magyar Kémikusok Egyesülete Kristályosítási és Gyógyszerformulálási Szakosztály szervezésében a 7. Kerekasztal Konferencia

A Magyar Kémikusok Egyesülete Kristályosítási és Gyógyszerformulálási Szakosztály szervezésben megrendezésre kerülő konferencia évről-évre teret ad kristályosítási szakemberek és gyógyszertechnológusok különböző témákban történő együttgondolkodására. Az ez évi téma a rossz oldhatóságú hatóanyagok fizikai kémia paramétereinek változtatása volt. A konferencia helyszínének az Art Hotel adott otthont. A 60 résztvevő 12 munkahely képviseletében volt jelen. A 13 szóbeli előadást a résztvevők 4 szekcióban hallgatták meg. Érdekes és informatív munkák kerültek bemutatásra, érintve az alapanyaggyártás, analitikai lehetőségek, nanotechnológiai formulálás és ipari léptéknövelés lehetőségeit. A rendezvényen Aigner Zoltán, Ambrus Rita, Berkó Szilvia, Laczkovich Orsolya és Sovány Tamás is szóbeli előadást tartott, reprezántálva az SZTE Gyógyszertechnológiai Intézet aktuális kutatómunkáját. A szervezésben jelentős szerepet betöltő Aigner Zoltán egyetemi docens, lehetőséget biztosított arra is, hogy a résztvevők több csoportban az SZTE Gyógyszertechnológiai Intézetét meglátogassák, így tájékoztatást kapva az itt folyó kutatási témákról, vizsgálati lehetőségekről, továbbá betekintést nyerhettek az oktatás gyakorlati munkájába. Mint minden évben, most is sor került a legérdekesebb előadás megszavazására és díjazására. Ez évben Nagy Zsombor (BME, Szerveskémiai és Technológiai Tanszék) „Elektrosztatikus nanoszálképzés-az új ipari nanotechnológia?” című előadásával nyerte el a felajánlott könyvvásárlási utalványt.


DSC01103

Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.