Kedvessy

Centenáriumi ünnepség Kedvessy György Professzor Úr tiszteletére

Kedvessy György 100. születésnapja alkalmából 2014. május 28-án rendeztek előadóülést

Kedvessy György 100. születésnapja alkalmából 2014. május 28-án délután 3 órakor ünnepi előadóülés került megrendezésre az SZTE Gyógyszertechnológiai Intézet, az MTA SZAB Gyógyszertechnológiai munkabizottsága, az MGYT Gyógyszertechnológiai Szakosztálya, az MGYT Csongrád megyei Szervezete és a Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány szervezésében.

A nívós rendezvényt közel százan tisztelték meg részvételükkel. Érkeztek vendégek az ország képzőhelyeiről, szakmai szervezetekből, kari intézetekből, valamint egykori kollégák, tanítványok, barátok és természetesen a családtagok. Az ünnepséget dr. Zupkó István egyetemi docens, általános dékánhelyettes nyitotta meg. A visszaemlékezés keretében Révész Piroska Professzor Asszony idézte fel Kedvessy Professzor Úr életútját, különös tekintettel szakmai munkásságára. Video felvétel segítségével lehetőség volt a Professzor Úr alakjának megjelenítésére, valamint rövid ideig belehallgathattunk egykori szakmai értékelésébe is. Az előadóülésen rövid szakmai program keretében az Intézet fiatal kollégái (dr. Sovány Tamás, dr. Berkó Szilvia, dr. Sipos Péter és dr. Ambrus Rita) tartottak előadásokat, amelyekben kiindulva Kedvessy Professzor Úr munkássága alatt folyó kutatómunkából, bemutatták az Intézet jelenlegi kutatási irányvonalait.

A megemlékezés zárásaként Professzor Úr kedvenc nótája csendült fel aláfestő zeneként, egykori életképek bemutatásának kíséretében. Az Ünnepséget fogadás zárta.


Kedvessy100
Az ünnepség képei

Hírek

 Hírek RSS

1

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között.