Kollégiumi és egyéb lakhatási információk

A Semmelweis Ignác Kollégium több mint 50 éve épült, kezdetben az orvos-és gyógyszerészhallgatók kaptak itt elhelyezést, ma központi egységként működik, azonban jelenleg is előnyt élveznek a gyógyszerész hallgatók.

Az épület a belvárosban (Semmelweis utca) helyezkedik el, mindössze párpercnyi sétára az egyetemi épületektől, közel a vasútállomáshoz és a helyi közlekedési lehetőségekhez, bevásárló helyekhez, továbbá a Semmelweis utcában lévő két klinikához is, melyek biztosítják az egészségügyi ellátást.

A Kollégium 204 hallgató elhelyezésére alkalmas 4 ágyas szobákban, ahol az alapvető berendezési tárgyakon kívül hűtőszekrény, kábeltévé csatlakozás és széles sávú internet kapcsolat is van. Akik nem a szobájukban kívánják használni a számítógép nyújtotta lehetőségeket, azok a számítógépes kabinet szolgáltatásait vehetik igénybe.

Minden emeleten közös konyha található, melyben elektromos tűzhelyet, mikrohullámú sütőt is használhatnak a hallgatók. A II. és III- emeleten a nyugalmas tanulást szolgálják a tanulószobák. A kollégium földszintjén ételbár működik reggeltől késő délutánig. Az alagsorban kaptak helyet a sportolási, kulturális és szórakozási lehetőségek. Itt található meg a konditerem, pingpong terem, klubhelyiség, mely rendszeresen ad helyet kollégiumi kulturális összejöveteleknek.

A kollégium az önkormányzatiság elvén működik, szorosan együttműködve a kollégiumi diákbizottsággal. A DB aktívan szervezi a kollégium közösségi – kulturális – sporttevékenységét, kiveszi részét az I. évfolyamos hallgatók beilleszkedésének segítésében, de a kollégium napi működésében is minden esetben lehet munkájukra, együttműködésükre számítani.

A kollégiumban végzi munkáját a Gyógyszerésztudományi Kar Hallgatói Önkormányzata, amely minden hétköznap elérhető a hallgatók számára.

A Kollégiumban működik a Kabay János Szakkollégium a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán alakult 2013 áprilisában, az ország első gyógyszerész szakkollégiumaként.


Kollégiumi Felvételi Naptár - 2019


A kollégiumokkal kapcsolatos kérdéseikkel az alábbi elérhetőségeken kaphatnak bőveb információt:


Dr. Ambrus Réka: reka.ambrus27@gmail.com


Dr. Násztorné Dr. Halász Mariann: nasztorne.marianna@gmail.com

Hírek

 Hírek RSS

A PhD felvételi a 2020. szeptembertől induló képzésre a Modulo rendszerben történik, és a jelentkezők még 2020. május 15-ig nyújthatják be pályázatukat!