TÁJÉKOZTATÁS a PhD képzés idegen nyelvi követelményeiről

A Gyógyszertudományok Doktori Iskola Működési Szabályzatának http://www.pharm.u-szeged.hu/doktori-kepzes/szabalyzatok/szabalyzatok IV/4. Idegen nyelvek ismerete bekezdésében meghatározottak alapján:


A fokozatszerzéshez a hallgatónak egy világnyelvből (angol, német, orosz, francia, spanyol, olasz) legalább középfokú (komplex) állami nyelvvizsga bizonyítványt vagy azzal egyenértékű bizonyítványt kell felmutatnia. A nyelvvizsgák egyenértékűségét kormányrendelet szabályozza. A kormányrendelet által nem szabályozott esetekben az Egyetem Idegennyelvi Központjának szakvéleményét kell elfogadni.


A második idegen nyelv ismeretét, legalább alapfokú "A2" vagy "B1" szintű nyelvvizsga-bizonyítvánnyal, illetve az Idegennyelvi Központban szerzett bizonyítvánnyal igazolhatják. Ha az a.) pontban szereplő, középfokon előírt nyelvismeret nem angol, akkor a második idegen nyelvnek mindenképpen angolnak kell lennie. Második idegen nyelvként bármely nyelv választható az anyanyelvet kivéve. Nem magyar anyanyelvű külföldi állampolgárok esetén az anyanyelvük is elfogadható második idegen nyelvként. Az anyanyelvi ismeretek dokumentálására közokirat bemutatása szükséges (Egyetem Idegennyelvi Központja, konzulátus, stb. állítja ki). Számukra a magyar idegen nyelvnek számít.


Külföldi hallgatók esetén a középfokú angol nyelvismeret elismerhető amennyiben a hallgató középiskolai vagy egyetemi tanulmányait angol nyelven folytatta, és ezt a középiskola, illetve az egyetem által kiállított hivatalos dokumentummal igazolja.


A nyelvtudást A PhD Titkárság adminisztrátora rögzíti a Neptun egységes tanulmányi rendszerben. A korábbi nyelvi kurzusokon való részvétel nem fogadható el idegen nyelvi tudásnak. Amennyiben nyelvvizsgával még nem rendelkezik, lehetőség van a Szegedi Tudományegyetem Idegennyelvi Kommunikációs Intézetében nyelvtanfolyamon részt vennie:

http://www.lingo.u-szeged.hu/nyelvvizsgak

titkarsag@lingo.u-szeged.hu

Hírek

 Hírek RSS

Szent-Gyorgyi_hallgato_2021

A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány által működtetett Szegedi Tudós Akadémia idén októbertől ismét felvételi pályázati lehetőséget hirdet a kutatói pálya iránt érdeklődő, elkötelezett gyógyszerészhallgatók számára.

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 17. 12.00 óra.

További információ a felvételről és a programról: www.nobel-szeged.hu